sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Seisokki on ohi!

Seisokki on ohi!
Aikaa meni, tarpeelliseen ja tarpeettomaan, pari viikkoa. Välillä jotain pientä ehdittiin remontin hyväksi tehdä, mutta kun pitää vähän väliä johonkin mennä, ei paljoa saa aikaiseksi. Joskus kaikki menot ja tekemiset vain sattuu samaan sumaan, minkäs teet.
 Saatiin sentään tällä viikolla keittiösuunnitelma valmiiksi! Tilaus lähtee torstaina, kun ehdimme ajella Ikeaan. Menneellä viikolla tuli pieni ikävä yllätys. Kaivojen tyhjentäjä kävi ja totesi, että jossain on putki tukossa.. Eihän siinä auttanut muu kuin kutsua kaivuri ja ottaa selville missä mättää. Nyt on pihassa sitten kiva monttu, onneksi sentään kukkapenkit säilyivät! Tänään mies sai uuden putken paikoilleen, joten homma hoidossa.


Olen pikkuhiljaa purkanut keittiötä, mitä olen ehtinyt. Keittiön lattiassa oli kaksi kerrosta muovimattoa, paksu kovalevy ja alla lautalattia. Olimme kokoajan olleet siinä uskossa, että lattia on punaruskea, mutta se olikin maalattu harmaaksi! Ja mukava yllätys oli myös se, ettei sitä oltu kitattu!

Viimeiset kaapit keittiöstä saatiin irti lauantaina, jolloin myös ensimmäinen talkoolainen saatiin avuksi! Päivästä tulikin tehokas. Miehet saivat purettua pienemmän kamarin lattian loppuun. Keittiöstä kannettiin loput romppeet pois ja sitten saatiin lattiasta loput kovalevytkin pois. Tiskipöydän takaa ei löytynytkään muutakuin pari tummunutta lautaa, luulimme että kosteutta siellä olisi ollut enemmän. Hyvä näin!


Tahti oli kova, toinen miehistä otti lautoja irti ja toinen irrotti niistä naulat. Nyt keittiö näyttää tältä! Pakko oli vielä tehdä kulkusilta elintasosiiven ovelta eteiseen, kun vielä päästään helposti sitä kautta kulkemaan ylös. Seinissä on vielä vähän levyjä ja muurin päällä olevat rappauksetkin pitää poistaa.. Onhan siinä vielä hommaa.


Tässä kuva pienen kamarin nurkasta. Vasemmalla keittiö ja oikealla olohuone. Lattialaudatkin pitäisi kantaa navettaan säilöön, voi sitten niitä mennä rapsuttelemaan kun on ylimääräistä aikaa...Itselläni meni lauantai kuskatessa lapsia ja tehdessä ruokaa. Sain kuitenkin yläkerran vessan tapetoitua. Siinä on vielä pientä fiksaamista ja kalusteiden asentamista/tekemistä, joten kuva valmiista vessasta sitten joskus.


 Ensi viikolla taloon pitäisi saada sähkö- ja putkimies käymään ja selvittää mistä se purujen imijä oikein löytyisi. 
Tämä päivä päättyi mukavasti ulkoiluun, puolet pihasta on nyt haravoitu.. Lapsetkin totesivat, että äiti piti haravointikoulua. Hyvä tästä on syysloma aloittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti