keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Syystöitä

Syystöitä


Tänään oli ensimmäinen selkeä pakkasaamu! Ihanaa! Vaahtera alkoi heti pudottamaan lehtiä oikein urakalla. Nyt onkin lapsille kivaa puuhaa! Jättimäisiin kasoihin on kiva hyppiä!


Remontti on ollut seisokissa viime viikon lopusta saakka. Aika on kulunut pellolla salaojituksen parissa. Ensin piti etsiä vanhat salaojien paikat, jotta voitiin merkata uudet. Kyllä siinä muutaman kerran sai piikittää, vanhoihin karttoihin kun ei oikein voinut luottaa! Maa on vielä niin armottoman kuivaa, joten vesi oli tarpeen että edes jotenkin olisi helpompaa. Minäkin jouduin traktorin rattiin! Hauskaahan se on nyt kun sen oppi! Ja helpottaa monessa asiassa.. Nyt voin itse kuskata pellolle polttopaikalle rakennusjätteitäkin, ei tarvitse aina miestä hoputtaa :) 
Salaojitus on sujunut hyvin, aikataulusta ollaan jopa edellä! Jospa työ sitten palkittaisiin paremmalla sadolla tulevina vuosina... 


Sunnuntaina tein järjestelin paikkoja sisällä ja samalla siivosin. Aloitin yläkerrasta. Pojan huone piti siivota, että saatiin tytön sänky vietyä sinne. Hyvinhän se mahtui, ja leikkitilaa on huoneen toisessa päässä vielä ihan riittämiin!


Sitten piti siivota tytön huone ja siirtää meidän sänky sinne. Mukava on ollut tuossa huoneessa nukkua, ei kuulu mitkään metelit ja tuo tapetti on minusta niin ihana! Lopuksi sitten alakerrassa meidän makuuhuoneesta tehtiin väliaikainen olohuone ja siitäkin tuli oikein kodikas. Mukava tässä on nyt remonttia tehdä, kun käytössä olevat pienet tilat ollaan saatu toimiviksi! Tosin vielä pääsemme kulkemaan elintasosiivestä  yläkertaan sisäkautta. Kohta joudumme sulkemaan keittiön ja elintasosiiven välisen oven kokonaan. 
Sitten saakin hammasta purra pakkasaamuina, kun juoksee yöpuvussa alakertaan vaihtamaan vaatteita!


Vähän olen keittiötä saanut purettua, laatat ja jotain seinäpintoja. Katosta poistin myöskin levyt, ja nupinauloja irrottelin viisi tuntia! Ne olivat niin syvälle hakattu, että sivuleikkurilla niitä sieltä nitkuttelin ensin ulospäin. Sitten vasta vasaralla sai ne pois. 


Tänään on puutarhatöiden vuoro. Ihanainen anoppi on käynyt harrastelemassa täällä ja tehnyt syystyöt kukkapenkeille. Tänään olisi vuorossa hernepensasaidan leikkuu ja ehkä vähän haravointia. Tosin päätin omenapuiden lehdille näyttää ruohonleikkuria... Katsotaan sitten keväällä kannattiko jättää haravoimatta!

2 kommenttia:

  1. Hei! Kyselit blogini kautta vanhantyylisistä keittiökaakeleista, joita olin bongannut käsityöläisten markkinoilla. Ne ovat siis savenvalajan tekemiä savisia uusia kaakeleita, ja niitä saa jonkin verran rakennusapteekki.fi:stä. Valmistajalla ei itsellään ole nettisivuja, hänellä on vain työpaja tässä Vaasan lähistöllä, jonne saa kuulemma mennä sopimuksen mukaan katsomaan lisää malleja. Jos haluat hänen yhteystietonsa, niin laita vaikka sähköpostia minulle, osoite löytyy profiilistani!

    Olipa hauska löytää tänne blogiisi ja lukea blogiasi teidän remontistanne, samanlaisia juttuja kun on itselläkin menossa tai edessä! Onko teidänkin talonne siis alunperin miehen suvun niin kuin meillä? Kiva kuulla, että muutkin kuin me harrastavat remontointia pikkuhiljaa-aikataululla. :)

    VastaaPoista
  2. Ihanaa, kiitos paljon tiedosta! Laitanpa sinulle sähköpostia!

    VastaaPoista