keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Alapuiden vaihtoa

Alapuiden vaihtoa


Viimepäivät ovat olleet täynnä touhua. Remonttimiesten saapuminen tuo lisää ajateltavaa. Vaikka kuinka etukäteen yrittää miettiä että kaikki tarvittava olisi valmiina, ei niin kuitenkaan ole. Onneksi on mahdollisuus kesken työpäivän hakea jos jotain puuttuu. Minä nyt periaatteessa tässä olenkin vapaana, hoitelen lasten asiat ( niitä onkin ollut - hammaslääkäriä, koululääkärin tarkastusta, vanhempainvartteja yms.), muonituksen sekä yritän pitää yleistä järjestystä yllä. :)


Viikonlopun aikana mies sai kaivettua ja asennettua viemäriputket. Nyt on siis yläkerran pönttö käytettävissä, tosin vettä ei vielä tule kuin kantamalla (putkimiestä odotellessa). Mukava on näinkin, koska ei tarvitse yöllä lähteä ulkokautta kiertämään toiseen vessaan. Kalusteet on asennettu, kunhan putkimies on käynyt, laitan kuvia. Alla kuva peilistä, jonka teetin vanhasta ikkunasta. Etsin ikkunaa pitkään, koska halusin oikeasti vanhan, en mitään uutta vanhannäköistä. Etsinnän haastavuutta lisäsi rajattu koko, ensin näin pientä ruutua ei meinannut löytää mistään. Teetin peilin paikallisessa yrityksessä. 


Tässä kuvaa pienemmästä kamarista. Pahoittelen kuvien laatua, ovat vähän epätarkkoja. Tässä näkyy vielä kuinka seinistä on tippunut puruja. Remonttimiehet laittoivat alakauttaa ekovillasta tehtyjä suikaleita ja laudan tukkeeksi, ettei ihan kaikki purut valahtaisi alas. Joudutaan kyllä puhaltamaan seiniin lisää eristettä, mutta se tehdään samalla kun lattiaan puhallus. 
 Kaikki alapuut ovat vaihtokunnossa. Vain pieni pätkä oli kohtuullisen hyvää, mutta samalla vaihdetaan sekin, kun kaikki muutkin. Alapuu on siis tuo joka on suoraan perustuksen päällä. Minua ihmetytti kuinka tuo oikein onnistuu, mutta hyvin se näyttää sujuvan, kun on osaavat miehet tekemässä! Keittiön ikkunaseinään on jo vaihdettu, seuraavaa seinää mennään tänään.   Tässä kuvassa keittiötä, oikealla näkuu jo vaihdettu alapuu, peräseinällä seinän pätkä ilman alapuuta..


Tässä näkyy olohuoneen puolelta yksi alimmista ja suurimmista kannatinpuista. Lahoa, vai mitä?


Tästä kuvasta taas näkyy, kuinka kannatinpuu on painunut. Ei ihme, että lattiat viettivät piippuun päin! 


Kissamme on loukannut jossain toisen etutassun ja kävelee nyt kolmella jalalla. On aika vaikeaa yrittää pitää sitä sisällä, se kun on tottunut jahtaamaan hiiriä ulkona kaiket päivät. Parempi kuitenkin jos nyt lepäisi vähän tuolla saunan lauteilla.. Sinne kuuluu vähiten remontista aiheutuvat äänet.Nuorin lapsista on aina ollut kova nukkumaan, ja usein jos häntä joudutaan komentamaan jostain, hän suuttuu ja menee johonkin mököttämään, ja lopulta nukahtaa. Pakko laittaa kuva viimeisimmästä mökötyspaikasta, jossa päiväunet maistuivat pari tuntia!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti