torstai 21. marraskuuta 2013

Mittausta ja naputtelua

Mittausta ja naputtelua


Nyt ovat kaikki lattianiskat paikoillaan ja tänään (21.11) alkoi tuulensuojalevyjen laittaminen. Sorastetun pohjan alueelle niitä pystyy jo laittamaan ja huomenna pitääkin hakea lisää levyä, kun miehet käyttivät jo ne seitsemän, mitä varastossa oli. Tässähän alkaa tulla lautojen kaapijoille kiire!























Joten alettiin sitten kaapia lattialautoja. Hyvä musiikki, kaavin ja paljon käsivoimaa!
Siinä kolme asiaa joilla pääsee jo hyvään alkuun. 



Kevyt hionta loppuun, kyllä tulee kaunista! Eteisen laudat seitsemää vaille on kaavittu, mutta...


... kun tämän verran on vielä kaapimatta, se ei paljoa lohduta! Tuo harmaa maali on todella hankala poistaa, minulta meni kaksi tuntia, että sain neljä lautaa hiontaa vaille valmiiksi. Kuumailmapuhaltimesta oli kyllä apua tämän maalin kanssa, mutta kyllä siinä kova työ on.. Sitä alkoi jo harkita, että pitäiskö laudat sittenkin vetää höylän läpi.. Toisaalta, luonto ei meinaa antaa periksi.. Mietinnässä on höylän haku, mutta kun Timo sanoi että siitä tulee liian sileää jälkeä... Ihana huomata, että mies on samoilla linjoilla kuin minäkin :) Muistan kun yläkertaa tehtiin, ja pikkutarkkuuksissaan hän sanoi jostain kynnyksestä, että tällaisia heittoja ei sitten alakerrassa suvaita! Mutta kuinkas on käynytkään... :) Vanha on vanhaa, liian sileää pintaa emme siis halua.


Paikallista Rautiaa kannatamme remontin aikana aika tavalla. Siellä varaston tiloissa oli tällainen hauska, vanha mainos :


Lecasorat saatiin trukin avulla kätevästi kyytiin, yhteensä kahdeksan säkkiä. Kotona sitten säkin pohjasta putki läpi, säkkiä traktorilla vähän ylemmäs, johan alkoi papanat tippua! 

Nyt on siis puolet talon alustasta täytetty, puolet odottaa vielä poutasäätä... 




Tänään on saatu tuulensuojalevyjäkin jo paikalleen! Laitettiin tuollaiset reikänauhat tueksi, että jos nuo levyt joskus alkaa roikkua, niin ei roikkuisi sitten ainakaan niin pahasti.. Nimittäin uskomme ei riittänyt, kun virallisten ohjeiden mukaan ei tarvitse laittaa mitään tukia. Me laitoimme 1,2-metrin välein laudat poikittain ja sen lisäksi vielä nuo metallivanteet, niin eiköhän pysy!

Eteinen on aika lohduttoman näköinen.. Huonoille räsymatoille on tarvetta, kun eteiseen kulkeutuu savea ja kaikkea mahdollista. Tämä märkyys on kamalaa, mutta toisaalta parempi on että lämpötila pysyisi mahdollisimman ylhäällä, ainakin niin kauan että saadaan villat lattiaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti