keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Tapahtumarikkaita päiviä

Tapahtumarikkaita päiviä 

Eilen oli melkoisen tapahtumarikas päivä. Monenmoista säätöä oli enemmänkin ja hermot paloi yhdeltä sun toiselta. Kun kaikki säätää yhtäaikaa ja kertoo miten asiat pitää tehdä, tulos ei ole hyvä. Aina me ei osata miettiä kaikkea etukäteen, sitten yhtäkkiä pitääkin päättää monta asiaa. Eikä hyvää lopputulosta synny, jos tekee suunnitelmat kiireellä.  Mutta lopulta saatiin kaikki asiat järjestykseen, sovittua mistä ne pattereiden putket vedetään ja miten pistorasiat löytää paikkansa.
Kaiken sähläyksen keskelle vielä saapui sähköyhtiön mies, joka tuli siirtämään sähkömittarin uuteen sähkötauluun. Sähkömiehemme sai tämän järjestymään poikkeuksellisen nopealla aikataululla, kun vanha taulu oli saatava pois seinän koolausten tieltä. Aikansa hän etsi mistä koko pihapiirin virrat katkaistaan, ja lopulta kävi niin, että viisi naapuriakin joutuivat hetken olemaan ilman sähköä. Onneksi täällä maalla kaikki toimii ja naapuritkin suostuivat katkokseen olemattomalla varoitusajalla. Katkos ei  kestänyt kuin puolisen tuntia ja nyt on mittari uudessa paikassaan ja vanha, kamala sähkötaulu keskeltä keittiön seinää saatiin poistettua!

Nyt on saatu taas paljon tehtyä. Lattiassa on kaikki niskat paikoillaan. Päällimmäisiä niskoja laitettiin 40cm:n välein, vaikka se 60 cm:kin olisi riittänyt. 


Muurien kohdalta hakattiin ylimääräiset kerrokset pois, että saadaan tehtyä lattia ihan hellaan asti, eikä tarvi ruveta kikkastelemaan laattojen tai muunkaan materiaalin kanssa. Puuhellalle jätettiin paikka tuonne nurkkaan, sinne pitää muurata vähän koroketta sille, että saadaan samalle tasalle sähköhellan kanssa.


Sähkömies on nyt ahkeroinut reilun päivän, ja aikamoinen johtoviidakko kulkee lattioissa. Mutta onneksi kaikki saadaan sinne kätevästi piiloon. Olisihan se tietysti ollut hienoa vetää pintavetoinakin, mutta se olisi vaatinut varmasti vähän enemmän aikaa ja työtä. Ja tuskin kuka tahansa olisi suostunut sitä edes tekemäänkään. 


Eilen saatiin vaihdettua viimeisetkin vanhat ikkunat pois! Olohuoneen isompi ikkuna ja pienen kamarin ikkuna oli vaihtamatta. Siinäkin oli omat haasteensa, me kun olisimme halunneet ne tasan ulkoseinän kanssa, ettei tule liian syvälle.. Mutta on nyt miten on, pääasia, että ovat paikoillaan! Harmittaa, kun vanhoja ikkunoita ei ollut täällä enää tallella, ne olisivat olleet niin kivat.. Ja näissä uusissakin kun aina on jotain sanottavaa, saranatapit kieroja tai muuta vastaavaa..


Työmiehet tekivät hienon luukun, josta pääsee talon alle tarvittaessa käymään. Luukku on eteisessä rappusten alla. Tuohon villaa päälle ja toinen luukku pintaan, niin kyllä kelpaa! 


Tänään kävin hakemassa Turusta yhden puuttuvan välioven. Onneksi löytyi samanlainen kuin muutkin ovet ovat. Pärjäsin matkan hyvin peräkärryn kanssa, vaikka aina se jännittää, että jos joutuu jossain peruuttelemaan. Ystävällistä palvelua sain, ja apua jopa liinoja sidottaessa. Kiitos vaan Wanhan Wallankumous!
 Huomenna meille toimitetaan kuitulevyt ja Ekovillat. Lupasimme itse puhaltaa villat työmiesten kanssa, niin ei tule aikataulujen kanssa ongelmia. Katsotaan miten sujuu!

Eipä paljoa joululta ole tuntunut. Yleensä nautin tähän aikaan jo joulun tunnelmasta, nyt tunnelmaa saa kyllä vähän hakea.. Olen yrittänyt ajatella, että tämä on nyt vain yksi joulu, ensi jouluna sitten nautitaan tämänkin edestä, valmiissa alakerrassa :) Kunhan joulunpyhät voisi olla kaapimatta lattialautoja (niitä on jäljellä vielä ihan riittävästi), tai tekemättä mitään muutakaan remonttiin liittyvää..
Lapset kysyivät, että milloin leivomme pipareita. Itse olin ajatellut ettei niitä leivottaisi, mutta pakkohan se nyt on, kun se on lapsille tärkeää. Periaatteistani poiketen ostin kuitenkin valmiin taikinan. 


Saas nähdä millainen Niilo-myrsky tulee!!! Minun pitäisi uskaltaa perjantai-iltana lentokoneeseen.. Lähdemme vanhimman pojan kanssa pienelle viikonloppumatkalle Lontooseen. Saa hetken hengähtää remontista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti