maanantai 16. joulukuuta 2013

Terveisiä Lontoosta!

Terveisiä Lontoosta!

Muutaman päivän loma teki hyvää - vaikka se olikin väsyttävää :) Tuollainen kaupukiloma vie aina mehut, ja meillä lennot oli niin hölmöihin aikoihin, että univelkaa pääsi syntymään aika paljon. No, nyt ne on kuitattu ja arki pyörii taas.


Remontti on edennyt aika paljon. En ole ehtinyt enkä jaksanut tänne kuvia lisäillä. Nytkin pitäisi antaa lapsille ruokaa, mutta eiköhän ne hetken vielä odota :)
Keittiön ulkoseinään on laitettu paperi ja se on koolattu valmiiksi. Seinässä oli heittoa jonkin verran, joten nyt sitten on helpompi kaapit asentaa, kun seinä on suora. Ajateltiin että tuohon seinään laitetaan lastulevyt, niin sitten ei tarvitse miettiä että mihin kohtaan voi mitäkin kiinnittää. 


 Työmiehet saivat muurattua myös puuhellalle ja pönttöuunille paikat.Pienestä kamarista oli vielä gyprocit ottamatta pois. Ne revittiin äkkiä pois, samalla kun sähkömies teki viimeisiä vetojaan. Mies oli joskus maininnut, että levyjen alla on monta kerrosta vanhaa tapettia. Nyt pääsin näkemään niitä. Tässä löytyi kolme vanhinta. Kaksi ensimmäistä oli aika kellastuneita - pappa kun aikoinaan oli tuprutellut tupakkaa sisällä. 
Sitten seinät ilman levyjä!


Sähkömiehen kanssa tuli vähän sanomista, kun haluamme pyöreät pistorasiat. Lisätöitähän siitä tuli, mutta mehän ne kustannukset maksamme.. Jouduttiin kovertamaan kaikille pistorasioille ja katkaisijoille paikat, että ne saadaan upotettua nätisti. 


Reilu 70 säkkiä ekovillaa saapui tässä kärryssä. Kärryn perällä oli myös puhalluskone. Tämä tuli jo ennen matkaamme, ja sanottiin ettei ole kiire. No, matkalta saavuttuamme soitettiin että kärry pitäisi olla tyhjä muutaman tunnin kuluttua. Ei siinä auttanut kuin tyhjätä kaikki säkit ja kone varastoon odottamaan, että ehditään puhallushommin. Sopivan hetken tullen traktorilla siirreltiin säkkilavat ja kone pihalle, ja eikun puhaltelemaan!


Kun villat oli puhallettu olohuoneeseen ja eteiseen, alettiin olohuoneen lattialautoja naputella paikoilleen! Nämä ovat uusia lautoja, 120mm leveitä. Mieskin, joka ei juuri tanssista perusta, sanoi että vedetäänkös iltatanssit! Niin mukavaa, kun vihdoin saadaan lattiat!Puhallus jatkui, ja vielä jäi vähän kesken, koska villa loppui. Huomenna saamme sitä lisää. Nyt on puhallettu kertaalleen pikkukamari ja keittiö, sitten villat tampataan puisilla "tamppooneilla" (miehen keksimä nimitys... ) ja sitten puhalletaan vielä uudestaan toinen kerta, joka sekin tampataan. Sähköpuhallin laitettiin aiemmin jo lämmittämään alakertaa, alkoi olla sen verran viileää.. Keittiön ja olohuoneen ovikarmit on myös tänään otettu pois, sillä ne pitää suoristaa.Tänään on myös eteinen saanut lautoja pintaan! Tässä sitten ensimmäiset käsin, tuskalla ja työllä kaavitut laudat! Mutta voidaan olla iloisia, että ne ovat ne alkuperäiset, vartavasten tähän taloon tehdyt, ja nyt meidän kunnostamat.  Tässä vielä yksi kuva, joka piti laittaa jo paljon aiemmin, mutta oli unohtunut. Löytö talon alta purkuvaiheessa.. En tiedä kenen on ollut, mutta oli niin lohduttoman näköinen, reppanalta puuttuu jalat ja kädetkin on irti..


Tältä näyttää meidän joulun odotus. Ei juurikaan tunnu joululta, joulumieli tulee varmaan ihan viimehetkellä. Lunta olisin odottanut peittämään kauhean likaisen ja kuraisen pihan, mutta toiveeksi se vain jää.. 
Nyt minulla on 35 minuuttia aikaa käydä suihkussa, ruokkia lapset ja vielä tyttö baletin kenraaliharjoituksiin. Pojat lähtee naapuriin musisoimaan ja me päästään heidän konserttiin reilun tunnin päästä. Mukavaa. Iltahommia jäi ihan tarpeeksi, laudanpätkien keräilyä ja pyykkäämistä yms. kotitöitä...2 kommenttia:

  1. Ihania tapetteja teiltäkin on löytynyt seinien uumenista, varsinkin tuo romanttinen sinikukkainen tapetti on ihana, tuskin enää kukaan noita valmistaa. Kaunis lautalattiakin, on se ihan eri juttu kävellä oikealla puulla kuin jollain muovimatolla :).

    VastaaPoista
  2. Näinpä! Onneksi Tapettitalosta saa kuitenkin aika montaa lajia vanhoja tapetteja. Ja lautalattia - voi, on se niin ihanan tuntuinen :)

    VastaaPoista