perjantai 17. tammikuuta 2014

Kirkkaita päiviä

Kirkkaita päiviä


Aina mieli ei vain ole niin kirkas. Viime päivinä on ollut asioita, jotka ovat vetäneet mielen maahan ja tuntuu että nyt ei enää jaksa. Kun väsymys on kova, silloin kaikki asiat tuntuu ylitsepääsemättömältä. Vaikka kuinka kaikki sanoivat, että muistakaa pitää itsestänne huolta, se ei auta. Ja vaikka kuinka ollaan pidetty lepopäiviä, tuntuu ettei mikään riitä. Ajatukset kuitenkin pyörii remontissa, siinä mitä seuraavaksi pitää tehdä ja mitä pitää muistaa. Ja sen  lisäksi vielä kaikki muut asiat... 

Yhden vanhan kaverini blogissa oli kirjoitus siitä mitä onni on. Huonona päivänä onni on täysin kateissa, mutta haluaako sen etsiä ja löytää, on itsestään kiinni. Minulle hyvää mieltä toi musiikki. Erik Satien Gnossienne nro 3 on hyvin rauhoittava ja antaa ajatuksille tilaa.. 
Voit kuunnella sen täältä:  http://www.youtube.com/watch?v=g8Yoz9Nh21k

Lisäksi huonona päivänä tuttavani pyysi minua leipomaan heille. Tottakai lupasin, pitkästä aikaa pääsin taas tekemään kakkuja, josta tykkään. Koristeluun en nyt juurikaan panostanut, kun ei ollut mitään toiveita. Leipominen, kumma kyllä, sai ajatukset aivan muualle ikävistä asioista, ja mielikin piristyi..


Ihana päivä ulkona! Nuo kotinurkkien maisemat kyllä piristävät, kun vaan muistaa aukaista silmät ja ihalla niitä! Eilen tein ystäväni kanssa lenkin ja tajusin, että sekin "harrastus" on jäänyt täysin minulta viime syksynä remontin takia. Mutta eiköhän se siitä taas lähde. Kaipa tuo mieli alkaa kirkastua kun ilmakin on noin hieno!!! Ja viikon päästä pääsemme koko perhe lappiin lomailemaan, sitä odotan kovasti. Saa keskittyä olemaan rakkaimpieni kanssa ilman suurempia käytännön velvotteita :)

Petivaatteet vein ulos pakkaseen ja samalla otin kuvan talon eteläpäädystä. Tällä seinällä on ruskeat ikkunanpokat, ne on tarkoitus maalata valkoiseksi. Räystäslauta on irronnut jo kaksi vuotta sitten tapaninmyrskyn aikana, mutta jospa sen sais kesällä paikoilleen, kun muutenkin tuota seinää aletaan kunnostaa.


Sitten sisätiloihin..
 Tässä on pinossa viimeiset kaavitut lattialaudat, vihdoin!! 


Ja tässä viimeinenkin kalikka lyöty paikoilleen! Ihanaa! Sitten vaan äkkiä lattia peiton alle odottelemaan maalausta.Työmiehet ovat myöskin laittaneet kaikki ovenkarmit paikoilleen.


Tasoittaja on käynyt levittelemässä mössöjään seinään, mutta ei vielä joka paikkaan. Tällä viikolla piti tulla, mutta eipä ole näkynyt. Pitäis vaan saada tuo pikkukamarin seinä valmiiksi, jotta muurari pääsee muuraamaan pönttöuunia. 


Olen ajellut tällä viikolla jonkin verran. Kävin hakemassa höyläämöltä lisää paneelia ja seuraavana päivänä ajelin Kauvatsaan Uulan tehtaanmyymälään. Ostin keittiöön puolukan punaisen lattiamaalin, sekä eteisen ja keittiön paneelien maalit. 


Heti alettiin pohjamaalata paneeleita, ja maalaushan sujui tosi hyvin, maalia oli todella miellyttävää sivellä! 


Ja tänään sitten on jo saatu paneelia seinäänkin!! Maalin sävy on laava, tykkään siitä kyllä kovasti.. Toinen kerros vielä sitten myöhemmin pintaan, niin peittyy puu kunnolla.




Olemme kovasti pähkäilleet ja mittailleen keittiökaappien paikkoja. Pari kaappia kasattiinkin valmiiksi, että nähdään millainen se Ikean uusi kiinnityssysteemi onkaan. Kyllä se siitä sitten, mutta täytyy sano, että on täysin senttipeliä -ellei jopa millipeliä se asentaminen. Aika tarkkaan ollaan laskettu, vaikka yritettiin huomioida monta seinien paksuudet ja muut, silti tekee tiukkaa. Mutta kyllä ne kaapit seinään saadaan!

Meillä on tällainen leikkuulauta, joka on koristeena seinällä. Lapset aina ruokapöydässä katselevat tuota ja miettivät kuinka paljon missäkin ruuassa on kaloreita.. Tosin he puhuvat "kalorioista", aivan niinkuin tuossa lukee! 


Nyt pieni hengähdys taas viikonloppuna, lähdemme hakemaan Pieksämäeltä pönttöuunin kuoria! Hotellihuoneen varasimme Jyväskylästä, ettei ihan saman päivän aikana tarvi ajella. 
Mukavaa viikonloppua vaan kaikille, nautitaan auringosta kun se vihdoin taas meitä valaisee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti