maanantai 20. tammikuuta 2014

Löhöilytauko!

Löhöilytauko!

(Timo kirjoittaa...)

Vaikka tässä kyltissä lukee oleskelu kielletty, niin vietimme pienen tauon jälkeen vapaan viikonlopun. Suuntasimme auton keulan kohti Pieksämäkeä, koska olimme sopineet hakevamme pönttöuunin pieneen kamariin. Tmi Mika Häkkinen oli tehnyt sen meille mittojen mukaan. Olipa se hienoa työtä, varovasti piti pakata se perävaunuun, ettemme kolhisi sitä, kun emme meinaa sitä heti maalata. Uunipaketti sisälsi muitakin osia, kuin kuoret, jotta kasaaminen olisi helpompaa. Kiitokset vaan sinne tekijälle! 

Ja sitten menimme vierailulle serkun luo. Olipa siitä aikaa vierähtänyt, kun viimeksi kävin kylässä. Tarinaa riitti ja harmitti, kun oli liian kiire lähteä paluumatkalle. Yli kymmenen vuotta sitten olin viimeksi käynyt. Oli mielenkiintoista kuulla lapsuusmuistoja mummolasta, sillä tämä meidän paikka oli ollut heille mummola...sitä en tosiaan ollut ajatellut aiemmin niin selvästi. Nyt se tuli konkreettisesti hoksattua. 60-luvulla täällä olivat vierailleet kesäisin Martti, Anna-Liisa ja muut, kun minusta ei ollut vielä tietoakaan. Isä täällä oli kuulemma vaan sliippaillut hiuksiaan ja ollut salamyhkäinen. :D
Terveisiä vaan sinne Pieksämäelle ja kiitokset teille vieraanvaraisuudesta. Poiketaan uudemman kerran ja tervetuloa tännekki!
Tässä uunin alaosa, luukut valmiina paikoillaan.


Sunnuntai iltana oli pakko katsoa mitä yläkerran rappusten maton alla onkaan. Kovalevyä naulattuna ja liimattuna. Liima on vaan niin pirun tiukassa, ettei se kaapimalla helposti irronnut. Mutta, kaavin kun edelleen istuu käteen niin hyvin, eihän tuo ole mikään ongelma. Suunnittelimme myös rappukäytävän seinien ja katon panelointia. Kattoa täytyy lisäeristää vinosta osasta, kun sitä ei ulkoapäinkään pysty tekemään. Paneelia katselimme netistä ja sitähän löytyi, vaikkakin karmivaan hintaan... Mutta sitä mallia piti saada, niin kerran se tässä kirpaisee! Onpahan sitten hienon näköistä ja pysyy seinässä seuraavat 50 vuotta, ainakin :)


Työmiehet paneloivat tänään maanantaina eteistä. On se kiva nähdä valmista jälkeä, kun me suhasimme ja painoimme töitä, että saataisiin työmaalle tarvikkeita ja rahaa millä tätä lystiä maksetaan. En ehtinyt käydä kuin kahvetauolla katsomassa aikaansaannosta, kun tänään oli neljä huollettavaa autoa, jotka juuri ja juuri sain klo 18 valmiiksi. Mutta lapin mäntymökki odottaa siellä paukkuvassa pakkasessa lumipeitteen alla :) 
On tietysti vielä paljon järjesteltävää ennen lomaa, esim. alakerran lämmitys, kun nyt ollaan suoran sähkölämmittimen varassa. Jos vielä ennen perjantaita saataisiin edes pari vesipatteria lämmittämään, koska kyllähän se täälläkin pakkanen paukkuu ja öljyllä lämmittäminen on kuitenkin halvempaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti