sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Levytystä ja kaapimista

Levytystä ja kaapimista

Nyt on suurin osa seinistä jo levytetty!! Tässä kuva keittiön ovelta eteiseen, kyllä on oven päällä laudat vinossa.. En tiedä onko ollut jo alunperin, mutta painuneetkin ovat. Mittalimme keittiön kaappien korkeutta ja tässä kohdassa kuvan oikealla laidalla kaapit tulevat kattoon kiinni, kun ikkunaseinällä kaappien yläreunaan jää n. 7cm tilaa.. No, katsotaan sitten asennusvaiheessa kuinka loppupelissä käy.


Kovasti tänään on myös puhuttanut liesien päälle tuleva huuva. Että miten se toteutetaan ja minkä korkuinen siitä tehdään, ettei ole liian raskaan näköinen. Tässä nyt joku Timon suunnitelma..


Eteisestä en ole tainnut laittaa kuvaa hetkeen. Tuossa on alin porras tehty uudestaan. On muuten edelleen outoa, kun oli jo tottunut ottamaan ison loikan yläkertaan mentäessä ja sieltä pois tullessa. Lisäksi tuossa näkyy tuo peräseinä kokonaan paneloituna.


Levyjä on säilytetty kylmässä hallissa, joten niitä on sitten pitänyt tuoda ajoissa aina sisälle kuivumaan. Laitettiin rimat väliin ja puhallin puhaltamaan suoraan sinnepäin, että kuivuis paremmin :) Ulkoseiniin laitettiin vähän paksummat levyt, 22mm ja sisäseiniin 13mm. 


 Eteisen katkaisijat.. Toivottavasti tuo tussi ei tule läpi maalista.. 


Tänään saatiin viimeiset lattialaudat kaavittua!!! Mitenkähän sitä juhlistais?? :D Tietysti vielä se varaus, että joku lauta onkin niin kiero, ettei kelpaa tai mene paikoilleen. Sitten ei auta muu kuin kaapia lyhyempiä korvikkeeksi. 

Eikä se sitten kaapiminen siihen kuitenkaan loppunut! Ovenkarmit olivat heti perään otettava työn alle, että saatais nekin paikoilleen. Huomattavasti mukavampi niitä oli kaapia, maali lähti niin hyvin pois. Kynnyksessä oli vähän enemmän töitä. Kaksi karmia saatiin valmiiksi, yksi vielä odottaa..Harmi kun kuvissa näkyy aina kaikkea sotkua ja roinaa, mutta sitähän se remontti on! Tässä kuitenkin kuva levytetystä keittiöstä. Alempi kuva olohuoneesta.Tasoitemieskin kävi aloittelemassa urakkaansa. Huomenna tulee jatkamaan. 


Kaapimisen makuun kun on päässyt, pitihän sitä vielä yksi tuoli kaapia! Olin jo syksyllä käynyt tämän tuolin pelastamassa kuivurilta, kun olin tämän sattumalta siellä nähnyt. On kuulemma ollut siellä jo yli 20 vuotta. Tuoli on peräisin Karjalasta, näin anoppi epäili. Tuoli näkyy Timon vanhempien häiden kuvissa, mitä on otettu ulkona. No, minä haluan laittaa tämän sitten eteiseen kun se saadaan valmiiksi! Itse mietin että olisi hieno tuollaisenaan, mutta Timo meinas että pitäis maalata.. Katsotaan nyt sitten :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti