maanantai 16. syyskuuta 2013

Alakerran remontti alkoi!

Alakerran remontti alkoi nyt! Sitä on valmisteltu jo pitkään. Onhan tässä vähän miettimistä ollutkin, viisihenkisen perheen elämän sujumisen kannalta remontin keskellä. No, tavaraa on luonnollisesti pakattu ja viety varastoon vanhaan navettaan. Väliaikainen keittiö on tehty vanhaan karjakeittiöön. Siellä muuten mieheni isä ja hänen vanhempansa asuivat tätä taloa rakentaessaan.. No, onneksi elintasosiipi käsittää pesutilat ja vessan. Huone on ollut vanhempien makuuhuoneena, siitä teemme nyt tilapäisesti olohuoneen. Oman sänkymme viemme yläkertaan yhden lapsen huoneeseen.. Kyllä sopu sijaa antaa vai mitä! Kunhan lattiat saadaan purettua, kulku yläkerrasta elintasosiipeen tapahtuu ulkokautta.. Toivomme siis ilmojen puolesta oikein lämmintä syksyä!

Lapset asuivat alakerran olohuoneessa yläkerran remontin ajan. Kun tavarat saatiin yläkertaan, olikin hienoa vähän antaa taiteellista vapautta pienille!




Huoneessa oli lastulevyä ja sitä toista huokoisempaa levyä (mulla ei tuommoiset nimet jää päähän!). Levyjen alta paljastui pinkopahvi ja alkuperäinen tapetti.


Oli vähän villaa tukittu rakoihin. 

           
Yhdellä seinällä oli vielä tallessa yhtä erilaista tapettia. Löytyi siis neljää erilaista.


   Ja olihan täällä ennenkin piirrelty seiniin - tosin ei ihan luvan kanssa...


Iloksemme valkoisten levyjen alta paljastui hieno puukatto! Vähän kunnostusta ja maalia, niin hyvä tulee!

  Muutama naula tuli nypittyä.. Mies pari kertaa meinas katsoa minua pahasti, kun tiputin vasaran surutta lattialle.. Mutta sitten tuli helpotuksen ilme - ainiin, eihän sitä tarvikaan varoa!


Uunin paikka paljastui kun lattiaa purettiin. Ja uskokaa tai älkää, me meinaamme kunnostaa nämä ihanat vanhat lattialaudat! Kittiä on levitetty rakoihin kun lattiaan on laitettu aikanaan muovimatto. Nyt puulattian päällä oli kovalevyt, sitten muovimatto nurinpäin parketin alla pehmikkeenä. 




        Seinään oli alkuperäistä lattiaa maalatessa joku kirjoittanut vuosiluvun. Lisäksi sanomalehdet, joita oli liisteröity muurin pintaan, olivat marraskuulta 1950.



Jaahas. Seuraavalla kerralla taas lisää. Nyt on pienempi kamari purkamisen kohteena, jos tänään saatais parketti pois! Se huone onkin levytetty n. 10 vuotta sitten, joten seinille ei tarvi muutakuin tapetoida. Siitä huoneesta sitten seuraavalla kerralla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti