maanantai 16. syyskuuta 2013

Alkusanat :)

No niin, tästä se sitten lähtee! Niin, tai siis remonttihan on jo käynnissä, mutta tämä blogi!
Asumme Latokartano-nimisellä tilalla. Tänne muutti mieheni isä vanhempineen evakkoina Elisenvaarasta ja talon he rakensivat vuonna 1950. Elintasosiipi tehtiin kylkeen joskus -70-luvun alkupuolella. Tila sijaitsee vajaa 4km:n päässä keskustasta, omassa rauhassa peltojen keskellä. 

Remonttimme jakautuu kolmeen osaan. Ensimmäisenä tehtiin yläkerta valmiiksi, sinne piti saada vessa ja yksi huone lisää. Toisena tulee talon alakerta. Kannatinpuut ovat lahot, joten koko lattia pitää purkaa ja tehdä uusiksi. Samalla remontoidaan tottakai myös seinät ja katot. Remontin kolmas osa on elintasosiipi, jonka kohtalosta ei vielä tarkemmin tiedetä. Siivessä on yksi huone, pesutilat, sauna, vessa, pukuhuonen ja eteinen.

Yläkerrasta en kerro kovin tarkasti, mutta pääpiirteittäin nyt siitä ensin. 

 Kylmät vintit olivat täynnä tavaraa, kuvitella voi mitä kaikkea löytyi! 


                                 Toinen vinteistä eristettiin ja siitä saatiinkin hyvä säilytystila!


Yläkerrassa oli siis kaksi huonetta, joista tämä jaettiin kahtia. Toisen puolen vintti avattiin, joten saatiin vähän lisää tilaa toiseenkin huoneeseen. Iso ikkuna poistettiin ja tilalle laitettiin kolme kapeaa, samalla tavalla kuin talon toisessakin päädyssä on.


Seuraavissa kuvissa huoneet tapetoituna, listat luonnollisesti puuttuu :) Käytimme Pihlgren & Ritolan tapetteja.






Yksi hauska löytö tuli.. Mieheni oli lapsena syönyt äidiltä salaa jäätelöä, ja pitihän todisteaineisto hävittää jonnekin. Oiva paikka oli vintillä, katon rajassa oli rako, josta puhtaaksi nuoltu jäätelöpaketti työnnettiin välikaton reunalle.. No tottakai silloin kuviteltiin ettei kukaan ikinä niitä löydä eikä salaisuus koskaan paljastu.. Toisin kävi! Ja näitä oli siellä monta!


Yläkerran vessa on hieman vielä kesken, tällä viikolla pitäisi laatoittajan tulla. Sitten pääsen vihdoin tapetoimaan ja asentamaan kalusteita! Putket on tehty valmiiksi ja viety alakertaan. Siitä eteenpäin sitten pääsemme tekemään vasta kun alakerran lattia avataan.








3 kommenttia:

  1. Wuhuuu!!! Tää on hieno!!!! :) Tästä tää bloggaus lähtee! Lupaan olla aktiivinen seuraaja!! Tsemppiä!

    VastaaPoista
  2. Erinomaista jälkeä kuvien perusteella Annu & T
    Odotan lisää kuveja malttamattomana :-)
    Terveisiä C5 ratin takaa Hämeestä
    JL

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Kovaa tahtia tehdään että saadaan lisää kuvia ;) Ja joskus valmistakin.. Kunhan valmista saadaan, tervetuloa käymään!

    VastaaPoista