keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Eteisen siivousta

Eteisen siivousta


Aloin eilen turhuuksissani siivota eteisen komeroita loppuun. Tässä on kuva pienestä eteisestä, josta pitäisi saada tehtyä toimiva järkevillä säilytystiloilla. Vasemmalta lähtee rappuset yläkertaan. Tuon ensimmäisen askelman alta löytyi vaikka mitä tavaraa..
 Nyt laitoimme yläkerran oviaukkoon tilapäisesti oven, ettei pölyt ja kylmä ilma kulkeudu ylös.


Tässä toinen komero sisältäpäin. Kuvasta ei saa selvää, mutta se on melko syvä, n. 1,5metriä. Komerossa oli hyllyt oikealla ja peräseinällä. 


Vasemman puoleinen komero on mielestäni aina ollut jotenkin ällöttävä.. Tiedän että siellä on hiiriä, ja varsinkin nyt kun talon alle menevä luukku on ollut auki ja villat levällään tuossa lattialla. Kyllä vaati päättäväisyyttä että sain koko komeron tyhjättyä! Tavaraa kun oli tungettu myös kulman taakse ihan alimman rappusenkin alle..
Komeroita on joskus suurennettu, sen näkee alkuperäisestä seinästä. En tiedä mikä ihme vietti minulla on noihin vanhoihin lattioihin, minusta ne ovat jotenkin niin ihania. Ehkä siinä tulee ajateltua kuinka kauan sitä lattiaa pitkin on kävelty ja kuinka erilaiset ihmiset siitä ovat kulkeneet. Kun purin komeroiden väliseinää, ajatukset olivat melko syvällisiä. Mietin että kuka sitä seinää oli naputellut, mitä hän oli ajatellut ja minkälaisia tunteita hänellä sillä hetkellä on ollut.. Ja miltä hänestä tuntuisi että nyt minä olen sitä seinää purkamassa! 
Ja sitäkin, että kuinka ennen on käytetty kaikki materiaalit niin hienosti hyväksi, mitä on ollut! Jokainen puukalikka on löytänyt paikkansa, mitään ei ole turhaan heitetty pois. Miten tämä asia onkaan nykyaikana, kukaan ei varmaan laittaisi uuden talon väliseiniin vanhoja, ehkä kivijalan valussa olleita lautoja..


 Simo Vaatehuoneelta hei! Moni varmaan muistaa sen mainoksen :D Huippua, vaikka ällöttävääkin oli, komeron peränurkkia tyhjätessä löytää näitä vanhoja säästettyjä asioita. Sieltä löytyi mm. muovikassillisia muovikasseja, lukuisia saviruukkuja, sanomalehtiä vuodelta 1994, joissa oli Estonian uppoamiseen liittyviä uutisia. 


Tämä juna oli ihan perimmäisessä nurkassa, alimman rappusen alla. Sen on saanut mieheni joululahjaksi joskus lapsena, isänsä tekemä.




Mitään tavaralöytöjä enää tuskin on luvassa, kaikki komerot on nyt pengottu viimeistä nurkkaa myöten! On se käsittämätöntä miten äkkiä maailma on muuttunut! Kuka enää laittaa sanomalehtiä talteen tulevia sukupolvia varten?? Kaikki tietohan löytyy netistä..  Tavaraa on niin paljon, että kaikki haluavat vain hävittää sitä, turhia ei säästellä. Ennen taas turhia ei heitetty pois. 

Nyt lähden heittämään pois ne vanhat säästetyt tavarat, jotka ovat meille turhia, näin se elämä vain menee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti