maanantai 23. syyskuuta 2013

Purkaminen jatkuu

Purkaminen jatkuu


Homma etenee!
Nyt on toisen huoneen purkaminenkin hyvällä mallilla. Enää lattialaudat irti ja loput komeron seinät pois, niin sitten päästään keittiön kimppuun! 
Päässä pyörii monenmoiset ajatukset. Kun jonkun asian päättää, sitten kuulee erilaisia mielipiteitä miten se homma pitäisi tehdä. Ärsyttävää! Paljon vinkkejäkin kyllä saa, mutta välillä harmittaa, että juuri kun on jotain päättänyt, sitten tulee joku ja sekoittaa kaikki ajatukset totaalisesti.



Ainakin olemme saaneet monta säästökohdetta jo tähän mennessä (lattialaudat kunnostettavissa sekä hyvät kattopaneelit). Tuossa ylläolevassa kuvassa komeron laudoituksen päällä oli gyproc-levyt jotka poistettiin. Itse olen aina inhonnut kyseistä materiaalia, minusta se on tosi huonoa! Siihen on hankala kiinnittää mitään ja sitten tulee rumia jälkiä kun levy murenee. Tuota purkaessa mielipiteeni vahvistui, inhoan sitä vielä enemmän! En haluaisi sitä mihinkään huoneeseen, yläkerrassakin se harmittaa. 
 Nyt sitten jo kahdesta suunnasta olemme saaneet vinkin, että kannattaa laittaa puukuitulevyä seinään - se toimii eristeenä ja siihen päälle voi suoraan tapetoida! Mehän emme yritä tehdä viivasuoraa eikä uutta, vaan kunnostamme vanhaa. Ja se saa näkyä. Katto notkottaa ja seinissä saa olla vinoja kohtia. Joten tämä puukuitulevyn käyttö sopii oikein hyvin ja  olen erittäin tyytyväinen tähän päätökseen. Lisäksi saamme säästettyä työtä ja rahaa, ei tarvitse koolata ja villoittaa, eikä tarvitse tasoitemiestä muutakuin muurien tasoittamiseen. 

Sähkömies tosiaan viikonloppuna kävi laittamassa väliaikaiseen keittiöömme lisää pistorasioita. Ruokapöydässä hän sitten sanoi että jokos hella sinne viedään.. Meinasi mennä murekkeet väärään kurkkuun -mitä, nyt hetikö?? Niin, heti se sitten vietiin! Tuli sitten pitkä lauantaiehtoo, kun tyhjäsimme keittiötä ja järjestelimme "uutta". Olen iloinen että saatiin näinkin toimiva ja mukava paikka, jossa voin kokata ja leipoakin! Kuka olisi uskonut että tila joka oli ennen täynnä kaiken maailman roinaa maaleista autonosiin, on nyt keittiökäytössä!
Ja ah, tuo tiskikone!! Olen 1,5 vuotta tiskannut 5 hengen astiat käsin. Tiskaaminen on homma josta en pidä, joten olen ikionnellinen että nyt on kone käytössä!


Keittiöstä otettiin tiskikaappi pois, ja sieltä alta sitten paljastui keittiöseinien elämänkaari. Yksi värisävy tuosta puuttuu, vaaleansinistä maalia oli ennen tuota keltaista. 


Tänään olen tyhjännyt loppuja romppeita keittiöstä ja eteisen komeroista. Komerotkin pitää purkaa, tilalle tehdään toivottavasti jotain toimivampaa. Siitä kuvia myöhemmin.. Kohta saadaan lyödä elintasosiipeen menevä väliovi umpeen, kun alkaa keittiön purkaminen. Sitten onkin kulku elintasosiivestä yläkertaan ulkokautta.. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti