maanantai 3. helmikuuta 2014

Paluu arkeen

Paluu arkeen

Lomaviikko Levillä on takana! Olipas mukavaa, kun sai nukkua rauhassa aamuisin ja viettää aikaa perheen kanssa. Päiväunetkin otettiin melkein joka päivä! Hiihdeltiin jonkin verran, lunta kun oli. Lasten kanssa tehtiin yhdessä yli 10 km:n lenkki, hienosti jaksoivat! Ilmat oli mukavat, n. -12 astetta. 


Viikolla Timo soitti kerran remonttimiehille. Sanoivat, että kaikki on hyvin. No, kotiin palattuamme toinen miehistä tuli käymään ja sanoi, että ongelmia oli kuitenkin vähän ollut.. Ihmeteltiinkin, miksi yksi rappukäytävän seinistä oli vielä paneloimatta. Syynä oli ollut yläkerran vessassa oleva putkivuoto. Kuumavesiputki oli vuotanut seinän sisään.. Eteisen kattoon oli tullut pieniä valumajälkiä. Tehtiin seinään reikä ja katsottiin että purut ovat kuivat. Ja onneksi olivat. Vuoto oli onneksi pieni ja saatiin ajoissa korjattua. Ja nyt sen tajusi, että kylläpä on hyvä, että on hengittävät eristeet ja systeemit, niin pääsee sitten kuivumaan jos jotain tulee! 

Tältä näytti yläkerran käytävä ennen. Vessan ovi on tuossa oikealla. Irrallaan olevan levyn kohdalla näkyy vanha oviaukko, joka meni vinttiin. Nythän tuo tila on otettu huonekäyttöön. 

 
Muovimatot revittiin lattiasta pois, alla oli höylätty lauta. Nekin pois ja sitten uutta lautaa tilalle. Rappujen päällä vinoon kattoon laitettiin 10cm eristettä ja paperi päälle.


 Metsästimme mieleistä paneelia rappukäytävään pitkään. Olimme katselleet aiemmin jo Lopellan sivuja, mutta emme olleet sinne lähteneet käymään, vaikka matkaa oli vain tunnin verran. No, nyt sitten oli pakko mennä, kun paneelit piti saada. Mies soitti sinne maanantaina ja haki paneelit keskiviikkona. Ne pohjamaalattiin myös siellä, koska meillä ei olisi ollut siihen aikaa. No, tässä sitä "pikkusiskon paneelia" sitten on!! Ei kyllä ollut halvinta mahdollista, mutta tykätään siitä kovasti!

Lopellalle taitaa tulla uusi reissu sitten kun listoja tarvitaan. Valikoimaa kuulemma on, ja on hyvää tavaraa.


Niin, paneeli on nyt sitten valkoista.. Ja sen takia, että tapetti vaatii sen, ettei mene liian tunkkaiseksi. Olisin tätä kuviota halunnut alakertaankin, mutta kaikki muut värit olivat loppuneet. Tämä on erikoinen väri ehkä nykypäivänä, mutta meitä se miellyttää kyllä. Onpahan vanhanajan tunnelmaa :)


Tässä nyt sitten rappukäytävää!! Seinät paneloitu ja levytetty, katto paneloitu myös. Ja uusi lattia tottakai. Mutta mitäs näille rapuille tehdään??? On kovalevyn palaa vielä tiukasti liimalla kiinni.. Ja miten se maalaus onnistuu kun lapset kulkevat ylös ja alas monta kertaa päivässä?? 


Eilen, vaikka kuinka väsytti, mies innostui hiomaan vähän keittiön kattoa. Halusi kovasti päästä kokeilemaan miten se maalaaminen onnistuu. Olin kaapinut jo osan kattoa, mutta se onkin turha vaihe. Ei tarvi kuin epäkeskokoneella hioa, sitten pyyhitään rätillä ja maalia pintaan. Hyvin näyttää toimivan ja nähtäväksi jää riittääkö kaksi maalikerrosta, vai tarviiko kolme... 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti